

## Infectious Disease Control Training Centre, Hospital Authority / Infection Control Branch, Centre for Health Protection



Title Refresher training on BCG vaccination

Target Participants • Nursing (+/- other e.g. TSA trained for vaccination) staff who need to perform BCG vaccination for neonates/ children (postnatal and neonatal units of public and private hospitals; Family Health, Students' Health and Chest Clinics of DH). Other interested staff is also welcomed.

**Objectives** 1. To provide overview on the BCG vaccination in Hong Kong

2. To foster the technique on BCG vaccination

Date 15<sup>th</sup> December 2010

**Time** 3: 00pm – 5:00pm

[Registration start at 2:45 pm]

Lecture Theatre

G/F Centre for Health Protection 147C Argyle Street, Kowloon

Seminar Rooms at G/F CHP will be opened for Video Conferencing in case of need

Time	Topic	Speaker
15:00 – 15:05 (5 mins)	Welcome and introduction	Dr. T Y WONG Branch Head Infection Control Branch CHP / Cons i/c Infectious Disease Control Training Centre, HA
15:05 - 15:45 (40 mins)	General overview of BCG vaccination	Dr. CM TAM, Consultant Chest Physician and Head, Public Health Laboratory Services Branch, Centre for Health protection
15:45 - 16:15 (30 mins)	BCG lymphadenitis in HK	Dr. Tonny NG SMO, SEB, Centre for Health protection
16:15- 16:45	Practical aspects on BCG	Ms. LEE Lai Sheung,
(30 mins)	vaccination	Nursing Officer, TB & Chest Service, DH
16:45- 16:55 (10 mins)	Q&A	All
16:55 - 17:00 (5 mins)	Closing remark	Dr. T Y WONG Branch Head Infection Control Branch CHP / Cons i/c Infectious Disease Control Training Centre, HA

**Enquiries** Mr. Ivan WONG 2125 2930

Mr. Brian CHAN 2125 2916